Vakblad Sanilec - 'Ten Huize Van'

TOTAALPROJECTEN, MAAR MET DE NODIGE SPECIALISATIE

 

4 Technics is een installatiebedrijf uit het Antwerpse Noorderwijk. Zaakvoerder Raf Janssens legt sinds enkele jaren de nadruk op totaalprojecten, mét de nodige aandacht voor hernieuwbare energie. Klimaatplafonds zijn volgens hem een milieuvriendelijke en betaalbare manier om te koelen en verwarmen, en ook over het Rescertlabel heeft hij een uitgesproken mening. Een gedecideerd man, dus, al blijft hij – net zoals zovele collega-installateurs – vooral ook koortsig op zoek naar bijkomende werkkrachten.... klik de afbeelding om het volledig artikel te lezen


ALLE TECHNIEKEN VORMEN EEN TOTAALPLAATJE

4Technics zag het levenslicht in 1996, toen Raf Janssens een klassiek loodgietersbedrijf overnam van zijn oom. Die bleef tot 2000 mee in de zaak. “Mijn oom deed vooral sanitaire installaties,” zegt Janssens, “alsook de reguliere dakwerken zoals roofing, zinken goten, en dergelijke. Toen hij ermee ophield, breidde ik meteen het activiteitengamma uit naar verwarming. Intussen werden de dakwerken afgebouwd, om er een viertal jaar geleden dan volledig mee te stoppen.”

Alles in zijn geheel bekijken

“Ongeveer 70 % van ons klantenbestand bestaat uit residentiële klanten. De overige 30 % werken we B2B, vooral industrie- en kantoorbouw. De prijs is voor ons eerder van ondergeschikt belang. Belangrijk is dat we ons eigen ding kunnen doen. We willen immers de klimatisatie van een woning in zijn geheel bekijken.” “Daarom zijn we er ook een absolute voorstander van om alle technieken bij elkaar te houden. We zitten niet te wachten op opdrachten waarbij we enkel het sanitaire gedeelte voor onze rekening mogen nemen en andere aannemers de andere technieken voorzien. Voor ons vormen alle technieken een totaalplaatje. Dat gaan opsplitsen is vaak nefast omdat de ene aannemer te weinig rekening houdt met de andere. Wij tekenen op voorhand bijvoorbeeld alles volledig uit. Daardoor weten we perfect waar welke leiding of welke afvoer zal terechtkomen en kunnen eventuele knooppunten al in de voorbereidingsfase gedetecteerd worden. En dat betekent dat er op de werf niet meer geïmproviseerd moet worden.”

Klassieke installaties in de minderheid

“Momenteel bieden we dus vooral totaalpakketten aan op het vlak van ventilatie, sanitair en verwarming”, aldus Janssens. “Dat doen we in de ruimste zin van het woord. We plaatsen nog steeds vrij klassieke installaties zoals gaswandketels, maar die vormen een absolute minderheid van pakweg 10 %. Installaties die gebruikmaken van hernieuwbare energie vormen het leeuwendeel van onze activiteiten.”

Lees hier het volledige artikel

HET BEDRIJF

Het is onze missie om voor u het perfecte binnenklimaat te creëren en dit vanuit uit een ecologische en economisch perspectief

LINKS

TOPTECHNICS - Vloerverwarming

VIESSMANN - Verwarmingsinstallaties

PBV - Geothermische Boringen

EBTCA - Architecten EBTCA

WOLLANTS - Architect Jonas Wollants

LOMA - Lo-Ma Ventilatie verslaggever

DE FEYTER - Architect Arjaan De Feyter

PLANET INTERIOR - Planet Interior

ALINEA - Alinea Interieurarchitectuur

OPENINGSUREN

We zijn bereikbaar op +32 (0)14 27 75 54

Ma-Vrij : 08u tot 17u en op afspraak

Magazijn: Zone Reme 11, 2260 Westerlo

Kantoor: Zone Reme 11, 2260 Westerlo

Showroom: Ring 104, 2200 Noorderwijk (enkel op afspraak)